Sairastunut lapsi ei kuulu päivähoitoon

SAIRASTUNUT LAPSI EI KUULU PÄIVÄHOITOON

  • Kuumeinen lapsi jää aina kotiin sairastamaan. Kuumeeton päivä ilman kuumetta alentavia lääkkeitä oltava ennen hoitoon paluuta.

  • Flunssainen kuumeeton lapsi, kuuluu myös kotihoitoon. Flunssan oireita on nenä valuu runsaasti, joko keltaista tai kirkasta eritettä, lapsi yskii paljon, silmät vetistävät, kurkkukipuinen tai lapsi valittaa särkyä kehossa, on väsynyt tai vetämätön.

  • Lapsen on jäätävä kotiin, jos hänellä tai jollain perheessä on oksennustauti tai ripuli, tai jostakin muusta syystä on epäillä vatsatautia, esim. vatsakipu tai pahanolon valittaminen. Sairastamisen jälkeen on hyvä tarkkailla lapsen kuntoa 48 tuntia. Terveen lapsen uloste on kiinteää.

  • Rokkoon sairastunut lapsi tartuttaa muita heti tartunnan saatuaan, jopa viikkoja ennen omaa sairastumistaan. Eristäminen rokkojen kohdalla ei ole tärkeä. Rokkoon sairastunut lapsi kuuluu kotiin lepäämään, kunnes rokon arvet ovat kuivuneet ja lapsen yleiskunto on palautunut normaaliksi, näin vältytään myös rakkuloiden tulehtumisvaaralta.

  • Pieni nuha tai yskä ilman muita oireita ei estä hoitoon tuloa. Oireiden kanssa on oltava silti tarkkana, sillä monet sairaudet tarttuvat helpoiten sairauden alkuvaiheessa. Nopea reagointi estää muihin tartuttamisen.

  • Hoitoon tullessaan lapsen on oltava ulkoilukelpoinen, eli pystyy ulkoilemaan normaalisti muun hoitoryhmän mukana. Vaikka lapsi olisikin oireistaan huolimatta pirteä ja jaksaisi touhuta, on vanhempien muistettava, että lapsi pirteydestään huolimatta tartuttaa sairautensa muihin lapsiin samalla tavalla kuin väsynytkin lapsi. Jos on vähänkään epäilystä että lapsi tartuttaa sairautensa muihin on lapsen paikka kotona. 

  • Perhepäivähoitaja vastaa yksin koko lapsiryhmästä ja näin ollen hänen sairastuminen vaikuttaa kaikkien hoitolasten perheisiin.

  • Hoito on hoitajan kotona, sairaudet tarttuvat myös hoitajan perheeseen. Myös hoitajan puolisolle voi koitua poissaoloja omasta palkkatyöstään.

  • Oleellisen tärkeää on että kaikki hoitoryhmään kuuluvat lapset sairastavat sairautensa alusta loppuun kotona. Näin voidaan yrittää ainakin estää sairautta tarttumasta muihin.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now