Koronavirus Covid-19

Suomen Yksityisten Perhepäivähoitajien Edustajisto SYPE muistuttaa jäsenyhdistyksiään ja sitä kautta kaikkia Suomen yksityisiä perhepäivähoitajia koronaviruksen - COVID-19 - aiheuttamista toimista.

 

Kyse on hyvin poikkeuksellisesta tilanteesta, ja meillä varhaiskasvattajilla on suuri rooli olla ennaltaehkäisemässä ja kantamassa vastuuta koronaviruksen leviämisen hillitsemisessä.

Kunnan ilmoittaessa sulkevansa päivähoidon se koskee kaikkia yksiköitä, myös yksityistä perhepäivähoitoa. THL suosittelee jo lievässäkin tilanteessa pysymään kotona. "Jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat."

 

Perhepäivähoitaja (yksityinenkin) on tässä tilanteessa velvollinen seuraamaan entistä tarkemmin omaansa ja hoitolastensa terveydentilaa ja ensimmäisten oireiden ilmaannuttua jäätävä välittömästi pois töistä / kieltäydyttävä ottamasta sairastunutta lasta hoitoon. Korvausvelvollisuus : Jokainen noudattaa ensisijaisesti hoitosopimusta ja kunnan / valtion ohjeistuksia.

Koronaepidemian aikana hoitolapsen lievienkin hengitystieinfektio-oireiden esiintyessä noudatetaan hoitosopimuksen kohtaa ”hoitajasta riippumaton poissaolo”. Yksityiset perhepäivähoitajat noudattavat THL:n ja hallituksen ohjeita ja määräyksiä, joita tulee seurata aktiivisesti https://thl.fi/fi/ajankohtaista

 

Säkylässä 15.3.2020

Suomen Yksityisten Perhepäivähoitajien Edustajisto SYPE psta Tuula Viskari, pj

Hallituksen kokoukset vuodelle 2021, Pro kokoustila,

Kasarminkatu 5  Lohja. KLO 18.00.

11.1., 1.2., 1.3., 12.4., 3.5., 7.6., 6.9., 4.10. ja 1.11

Kevätkokous 15.2.

Syyskokous 29.11.

Linkkejä

Lohjan kaupunki: www.lohja.fi
KELA : www.kela.fi
sosiaali- ja terveysministeriö: www.smt.fi
eläketurvakeskus: www.etk.fi
Suomen yrittäjien työttömyyskassa: www.syt.fi
AYT yrittäjien työttömyyskassa: www.ayt.fi

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now